AS IZ RUKAVA? Tomašević otkrio bez čega se nikako ne može srušiti Bandića

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je odbio kolaciju sa SDP-om, Tomislav Tomašević je progovorio o nastavku kampanje. Istaknuo je u subotu kako ne misli voditi negativnu kampanju protiv kolega iz oporbe, te da će podržati onoga tko uđe u drugi krug protiv Milana Bandića.

“I dalje pozivamo na suradnju oporbu oko toga da zajedno nadgledamo izbore jer ni jedna stranka ne može pokriti sve biračke odbore u Zagrebu. Mislim da je bitno da zajedno nadgledamo izbore da ne bi došlo do eventualnih izbornih prevara. Još ima puno prostora za suradnju među oporbom, bez obzira ako ne idemo na zajedničkoj listi”, rekao je za RTL Danas čelnik platforme Možemo.

Njegov je cilj, dodaje, da se na izborima ide u dva bloka. Tako će se povećati izlaznost, što će naposljetku ići nauštrb trenutnog Bandića.

“Anketa je to i potvrdila. Izbori su daleko, ono što već radimo je da obilazimo teren, bio sam i u Gornjoj i u Donjoj Dubravi ovih dana. A bez kampanje i rada na terenu, a mislim proći svaku ulicu u gradu, najbolje možemo izvući nove birače na birališta, što smo pokazali i dosad. Bez toga nećemo moći pobijediti Bandića”, napomeno je.


No, ističe, to im nije jedini cilj. Micanje Bandića s mjesta gradonačelnika samo je prvi korak.

“Nije cilj samo maknuti Bandića s mjesta gradonačelnika. Ako to napravite, a ne možete imati poslijeizbornu suradnju, odnosno većinu u Skupštini od strane trenutne oporbe, zapravo ne možete puno toga napraviti kao gradonačelnik. Morate imati i gradonačelnika i većinu u Skupštini da bi mogli ostvariti najbitniji cilj, a to je promjeniti model upravljanja gradom”, govori.

Upitan o činjenici da predznak aktivist, a Tomašević to jest, izaziva negativan prizvuk kod građana, odgovara: “Mislim da nema. Mislim da je aktivizam borba za opće dobro. A dokazao sam i kao gradski zastupnik pa i u kratko vrijeme kao saborski zastupnik, što znači jedna nova politika i doista borba za opće dobro. Da imamo znanje i da imamo borbenost, da smo nepotkupljivi. To smo pokazali u ovih tri godine što smo u politici. A osim toga, ja vidim da je čak i premijer Plenković promijenio, prije je to koristio kao pogrdu, oni su politički aktivisti, sjetite se nakon potresa, a prije izbora, a sada i on govori da je politički aktivist. Pa se očito i tu mijenjaju neka vremena i prizvuk što to znači biti aktivist. Aktivizam je po meni borba za opće dobro i politika bi trebala biti posao za opće dobro”, zaključuje.

 

Komentari