ZAVRŠEN SASTANAK; Krunoslav Capak: ‘Sasvim je sigurno da ćemo uvesti obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima’

Luka Stanzl/PIXSELL

Danas je najgori dan od samog početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj. Podsjećamo, u posljednja 24 sata potvrđena su čak 542 nova slučaja zaraze, a jedna osoba je preminula.

S obzirom na ove crne brojke novozaraženih, u Banskim dvorima se trenutno održava izvanredni sastanak Nacionalnog stožera civilne zaštite, s mogućim novim mjerama.

Sasvim je sigurno da ćemo uvoditi obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i vani gdje je cirkulacija ljudi velika. Mogu još najaviti da se razgovara o češćim i strožim kontrolama provođenja odluka Nacionalnog stožera. Čim odlučimo o novim mjerama naravno da ćemo ih objaviti. Početkom sljedećeg tjedna ćemo vjeorjatno početi donositi nove mjere, naravno u dogovoru s našim partnerima.” izjavio je za medije nakon izvanrednog sastankašef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Kurnoslav Capak.

Moramo čuvati fizičku distancu, higijena i maska, to je sigurni put ka sprečavanju širenja virusa”  napomenuo je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Velika je brojka u gradu Zagrebu, zbog toga ćemo se sastati sa zagrebačkim stožerom. Napravit ćemo sve da izbjegnemo karantenu, napravit ćemo da sve da se gospodarske i socijalne aktivnosti nastave u novom normalnom ” dodao je Capak.

Naime, Zagreb danas sa 126 zaraženih bilježi rekordne brojke, a u 16:30 najavljen je sastanak Nacionalnog stožera sa zagrebačkim stožerom civilne zaštite.

Komentari