Zagrepčanka koja je preboljela COVID-19 ispričala svoje iskustvo: ’Nakon negativnog nalaza sustav vas zaboravi’

Pexels / Ilustracija

Sredinom ožujka, jedna je Zagrepčanka zaražena koronavirusom kada se vraćala sa službenog puta. Ona se, kako govori za Net.hr po povratku stavila u dvotjednu samoizolaciju, no za nekoliko dana od povratka počela je osjećati glavobolje.

Zbog iste je nazvala epidemiologa koji ju je poslao na testiranje u Kliniku za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”, a tada je već dobila i temperaturu i počela je kašljati. Upravo u to vrijeme Zagreb je zadesio potres pa je čitav sustav bio dosta rastegnut. Ova Zagrepčanka navodi kako je dva sata čekala pred šatorima za testiranje.

“Nije bilo ugodno, ali svi epidemiolozi, i cjelokupno osoblje s kojima sam kontaktirala, doista su bili iznimno ugodni, susretljivi”, prisjeća se.

Već sutradan dobila je pozitivan nalaz, a ponuđena joj je i hospitalizacija, iako, simptomi su bili takvi da se može liječiti od doma. Odabrala je potonju opciju pa sama obavijestila liječnicu opće prakse koja ju je nakon 14 dana poslala na ponovno testiranje.


Sama liječnica opće prakse pokušala ju je naručiti u nadležnoj Covid ambulanti, ali nitko se nije javljao pa ju je uputila na testiranje u Zavod za javno zdravstvo “Andrija Štampar”. Nalaz je bio negativan, no u sustavu se još vodila kao pozitivna jer nalaz se mora fizički odnijeti liječnici.

“U jednom trenutku me nazvala liječnica opće prakse, da sam još uvijek pozitivna – jer nije imala nalaz. Ukratko, osjećalo se da sustav nije posve umrežen”, tvrdi Zagrepčanka.

Ipak tvrdi, policija je zaista odlazila u provjere samoizolacije, Crveni križ zvao ju je da provjeri treba li joj nešto, no ona se sama i nakon što je nalaz postao negativan i dalje osjećala umorno i iscrpljeno.

U takvom stanju pak, s obzirom na negativan nalaz, nitko je više nikada nije kontaktirao jer ipak, sve osobe koje su preboljele koronavirus, svoje su kontakte ostavili na potezu od epidemiologa preko ordinacija opće prakse pa sve do bolnica.

Nitko od njih čini se, nije zadužen za dodatne preglede ili pak prikupljanje podataka za znanstvena istraživanja o samom virusu.

U gradu Zagrebu 53 nova slučaja! Zaraženo sedam policijskih službenika! U županiji su preminule dvije osobe

Komentari