ZBOG RASKRIŽJA SLAVONSKE AVENIJE Zelena tržnica seli u Sesvete na prostor sesvetskog sajmišta!

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Sesvetsko sajmište, ali i tržnica u središtu Sesveta uskoro bi trebali u obnovu, a čini se da i Zelena tržnica sa Žitnjaka stiže u Sesvete.

Čelnici pojedinih gradskih službi, Gradskih tržnica i Zagrebačkih cesta, zajedno s čelnicima Gradske četvrti Sesvete, održali su u srijedu, kako smo obaviješteni, sastanak na sesvetskom sajmištu. Tema je bila obnova sajmišta, ali i rekonstrukcija sesvetske tržnice, pišu Sesvete danas.

Nova tržnica za koju projekti također postoje, a čiji je početak rekonstrukcije bio najavljen još prije dvije godine, trebala bi krenuti u rekonstrukciju.

Uz to, čini se i da će Zelena tržnica uskoro biti preseljena u Sesvete negdje na prostor sajmišta. Doduše vjerojatno samo privremeno dok se ne završi golemi infrastrukturni projekt denivelacije raskrižja Slavonske avenije kod Zelene tržnice, a koji bi mogao započeti već krajem ove ili početkom naredne godine.


U svakom slučaju, nastavak 70 godišnje tradicije sesvetskog sajmovanja nije upitan, tek će prostor, što je svakako prijeko potrebno, biti osuvremenjen.

Komentari