MRAZ JE SVE UNIŠTIO! Proglašena prirodna nepogoda za gotovo cijelu Zagrebačku županiju

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za sedam gradova i deset općina s područja Zagrebačke županije, zbog velikih šteta koje je od 5. do 12. travnja mraz nanio na tamošnjim poljoprivrednim kulturama.

Iz županije su u srijedu priopćili da je prirodna nepogoda proglašena za područje gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica i Vrbovec te općina Bistra, Brdovec, Jakovlje, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Kravarsko, Križ, Luka, Orle i Pokupsko.

Nakon županove Odluke o proglašenju prirodne nepogode, napominju, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 15 dana nakon donošenja odluke, odnosno njezinih prvih posljedica, unijeti prve procjene štete u Registar šteta.

Grad/Općina je dužna unijeti konačnu procijenjenu štete u Registar šteta u roku od 50 dana od dana donošenje ove Odluke i dostaviti Županijskom povjerenstvu putem Registra šteta, kažu iz Zagrebačke županije.


Komentari