DOBRE VIJESTI ZA JASTREBARSKO: U izgradnju infrastrukture u gospodarskoj zoni Jalševac uloženo 6,5 milijuna kuna

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Projekt izgradnje zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac, vrijedan 6,47 milijuna kuna s PDV-om, predstavljen je u utorak na završnoj konferenciji za medije u Jastrebarskom.

Taj projekt sufinanciran je novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini od 4,17 milijuna kuna. Provodio se od 1. kolovoza 2019. do 1. siječnja 2021., a obuhvatio je izgradnju prometnica T2 i T3, uvođenje sustava kanalizacije i vodoopskrbe, postavljanje javne rasvjete, izvedbu elektroenergetskih vodova i DTK kanalizacije te uređenje zelene infrastrukture, na ukupnoj površini od 10.713 četvornih metara, kaže se u priopćenju iz grada Jastrebarskog.

“Iza nas je 11 realiziranih projekata sufinanciranih iz fondova EU, ukupne vrijednosti 32,4 milijuna kuna, trenutno je u provedbi 7 projekata vrijednih 281,7 milijuna kuna, a prijavili smo još 2 projekta vrijednosti 4,7 milijuna kuna“, istaknuo je gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel. Podsjetio je i na to da Jastrebarsko kontinuirano radi na privlačenju novih investitora i daljnjem gospodarskom razvoju kroz pružanje raznih poticaja poput oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade.

Gospodarska zona Jalševac jedna je od najvećih gospodarskih zona u zemlji, proteže se na površini od 354,3 hektara, a u njoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1.000 zaposlenih.


Smještena je 35 kilometara jugozapadno od Zagreba i zagrebačke zračne luke te 120 kilometara od morske luke u Rijeci, a uz to je paneuropskim prometnim koridorom VC povezana s cijelim tržištem EU, čime nudi poduzetnicima izuzetnu geostratešku prednost u poslovanju.

Razvoj Gospodarske zone Jalševac među glavnim je strateškim ciljevima gospodarskog razvoja Jastrebarskog te je od 2002. godine u razvoj zone i poduzetničke infrastrukture Grad uložio više od 31 milijun kuna, navodi se u priopćenju.

 

Komentari