Volonteri pomogli starijim sugrađanima iz Čučerja čiji su domovi stradali u potresu: ‘Za malo topline’

Foto: VCZ/Facebook

Međunarodni je dan volontera. Na svoj način obilježili su ga i u Volonterskom centru Zagreb.

“Organizirali smo i volontersku akciju za pomoć starijim i nemoćnim građanima s područja Čučerja, čiji su domovi stradali u potresu, da im uljepšamo nadolazeće hladne dane i unesemo malo topline u njihove domove”, napisali su IZ VCZ-a.

Pomogli su s pripremom drva za ogrjev, pomoći kod utovara i istovara i isporukom drva na kućne adrese. U akciji kojom se potrebitim građanima Čučerja željelo olakšati zimske dane, sudjelovalo je 15 volontera. Ovo je već treća u nizu akcija pomoći volontera građanima Čučerja.

Zahvalili su i svim volonterkama i volonterima koji su se dodatno angažirali za vrijeme lockdowna i potresa u metropoli.


“Još jednom ste pokazali veliko srce i solidarnost prema građanima kojima je pomoć uistinu bila potrebna”, napisali su.

❤ Sretan vam Međunarodni dan volontera!! ❤

Dragi volonteri i volonterke, gdje god se nalazili, želimo vam sretan vaš…

Objavljuje Volonterski centar ZagrebSubota, 5. prosinca 2020.

 

Međunarodni dan volontera čestitalo je i Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

“Svim volonterima čestitamo Međunarodni dan volontera, 5. prosinca te upućujemo posebnu zahvalu za iskazanu predanost i spremnost ulagati sebe i posvetiti svoje vrijeme kako bi pomogli drugima u nevolji. Kako je načelo humanosti jedno o temeljnih načela djelovanja sustava civilne zaštite, uloga volontera u pružanju pomoći tijekom kriznih situacija, posebno ranjivim skupinama, je neosporno dodana vrijednost sustavu civilne zaštite”, poručilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH na svojim internetskim stranicama.

Komentari