Vlada prihvatila 30 amandmana na Zakon o obnovi, njegov cilj, tvrdi premijer: ’Dugoročna je obnova grada’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je u srijedu zaključkom dala prethodnu suglasnost svome predstavniku za prihvaćanje 30-ak amandmana drugih predlagatelja na Konačni prijedlog zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije.

Na kratkoj sjednici u Banskim dvorima samo s tom točkom dnevnog reda, budući da je sutra u Saboru rasprava o amandmanima koje su na konačni prijedlog zakona uputili saborski zastupnici, klubovi zastupnika te radna tijela Sabora, premijer Andrej Plenković rekao je da su nadležni resori temeljito, uz konzultacije stručnjaka, analizirali prijedloge te da prihvaćaju prilično velik broj amandmana.

“Ponavljam još jednom, naš je cilj da ovaj zakon bude kvalitetan, održiv, da dugoročno osigura obnovu Zagreba i dijelova ove dvije županije. Smatramo da je pristup koji smo zauzeli uključiv, štoviše konsenzulan, i stoga smo se odlučili prihvatiti prilično veliki broj amandmana. Mnogi od njih su bili istovjetni”, rekao je premijer.

Na konačni prijedlog zakona upućena su ukupno 183 amandmana, a i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u predstavljanju Vladinog zaključka rekao je da su se u njihovoj analizi rukovodili prijedlozima struke.


“Spremni smo u potpunosti prihvatiti 30-ak amandmana, dok smo amandmane Ljubice Lukačić, Domagoja Hajdukovića i Natalije Martinčević spremni prihvatiti djelomično. Odnosno, tijekom sutrašnjeg predstavljanja u Saboru mi ćemo predstaviti na koji način bismo rado usuglasili konačni izrijek članaka zakona, a u skladu ili djelomično u skladu s predloženim amandmanima”, rekao je Horvat.

(FOTO) Bliže se lokalni izbori pa su i političari aktivniji, evo koga je danas posjetio gradonačelnik Bandić

Komentari