Važna obavijest za osobe starije dobi! Otkrivamo kako se prijaviti za testiranje na koronavirus bez aplikacije

Osobe treće dobi uzburkala je vijest da se za testiranje na Covid-19 moraju prijaviti preko aplikacije. Umirovljenici u Hrvatskoj pretežito ne koriste internet, a mnogi od njih žive i sami. Većina osoba starije dobi mobitel koristi isključivo za pozive, a činjenica da moraju instalirati aplikaciju, zvuči im nevjerojatno.

Gospođa Slavica ima 81 godinu, te u živi sama u Zagrebu, za 24 sata otvoreno je rekla što misli o ovakvom obliku testiranja.

Sama živim i ne bih to znala bez pomoći, bez obzira na to što se trudim naučiti. Morala bih zvati svog bivšeg učenika koji mi pomogne, ali kako će mi on doći kad on radi i kreće se među ljudima, a ja sam ta ugrožena skupina?!”, rekla je uznemirena Slavica.

Gospođa Milka, također je na radiju čula nešto o novom načinu testiranja, što je za nju bez interneta potpuno nemoguća misija.


“Nije se mislilo na nas, kao što se i inače ne misli. Svi samo pričaju da smo ugrožena skupina, da se trebamo paziti, ali sve su to bajke, o nama se ne vodi računa“, objašnjava Milka.

S obzirom na navedeni problem među starijom populacijom, javili smo se Gradskom uredu za zdravstvo Grada Zagreba, a oni su nam jasno odgovorili da rješenje postoji.

“Umirovljenici koji se trebaju testirati kao i svi ostali građani, mogu se javiti svojim izabranim liječnicima obiteljske/opće medicine i u COVID -19 ordinacije preko kojih će dobiti termin za testiranje, ako za isto postoji indikacija.”, napisali su nam.

Komentari