UŽIVO Suđenje Horvatinčiću privodi se kraju: ‘Nedvojbeno je kriv! Tražimo kaznu zatvora i zabranu vožnje’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U petak prijepodne privodi se kraju i treće suđenje Tomislavu Horvatičiću, zagrebačkom poduzetniku. Podsjetimo, 2011, u vodama u blizini Primoštena gliserom je naletio na talijanski par Salpietro nakon čega su oni smrtno stradali.

U 11 sati krenule su završne riječi optužbe i obrane.

Iz DORH-a su jasno iznijeli svoj stav.

“Okrivljeni ističe svoje brojne zdravstvene probleme, a za događaj ističe da nije imao nikakve probleme. Pa on je i poslije nesreće od 2015. do 2017. napravio pet prekršaja cestovnog prometa i nije se žalio niti ga je bilo strah sinkope. Tražimo kaznu zatvora i zabranu upravljanja svih vozila. Ne postoje olakotne okolnosti osim dobi i zdravstvenih problema, okrivljeni nije osobno nadoknadio štetu nego samo osiguranje i to nakon sedam godina. On je nebrojeno puta prekršajno kažnjen, a u osam navrata je kažnjen zbog prekomjerne brzine, a i glisirao je, on se ne obazire na sigurnost drugih i treba ga kazniti zatvorom”, kazali su, prenosi Večernji.


“Sinkopa je odabrana jer je to bolest koji traje vrlo kratko koji nije moguće predvidjeti, koji se može dogoditi svakom i koji ne ostavlja tragove. Ta teza je zahtijevala brojna vještačenja koja su provedena, a na kraju ju se nije mogla potvrditi jer sinkopu verificirati nije moguće. Vještačenja su bila uzaludna jer su vještakinje rekle da se to nije moglo potvrditi. No tu imamo i skicu koju je okrivljeni napravio sam nepuna četiri sata nakon nesreće, a koju je potvrdio i lučki kapetan. Ta skica govori i o zdravstvenom stanju optuženika. Horvatinčić nije bio u nesvijesti jer da jest ne bi je mogao napraviti i ona odgovara svemu što je kasnije utvrđeno radarima. Skica kaže da sinkope bilo nije, rekao je opunomoćenik obitelji Salpietro Ognjen Frangeš.

 

Komentari