Usprkos izgradnji novog vrtića, Grad nastavlja plaćati najam starog vrtića! Više od 7 milijuna kuna otići će u 10 godina!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iako su se roditelji iz Središća veselili novom vrtiću u svom kvartu, kako to, očito u praksi sve češće bivsa, uslijedio je hladan tuš.

Naime, roditelji čini se neće dočekati očekivano preseljenje, jer stari vrtić ostaje raditi, a roditelji su anketirani oko toga žele li svoje dijete preseliti u vrtić novim temama, ili će ih ostaviti u starom, gdje ostaju i ‘stare tete’.

Neobična anketa kad uzmemo u obzir situaciju s koronavirusom i izrazito stroge epidemiološke mjere koje su uvedene i u vrtiće.

Stari vrtić


Prostor u kojem je stari vrtić vlasništvo je tvrtke Blok Središće. S njima je Grad još prije deset godina sklopio ugovor o najmu prostora zbgo čega Grad svaki mjeseci zdvaja 8192 eura, cca stotinu tisuća eura na godinu! Za usporedbu, izgradnja novog vrtića stajala je oko 29 milijuna kuna.

Pročelnik ureda za obrazovanje Ivica Lovrić potvrdio je za 24sata da su ugovor o najmu prostora za stari vrtić u prizemlju na adresi Ede Murtića 6/8, koji ističe krajem rujna, odlučili produžiti na još  deset godina.

– S obzirom na stalno povećanje broja stanovnika i roditelja koji imaju potrebu za dječjim vrtićem, ali i iskazanu želju velikog broja roditelja da djeca ostanu, donesena je odluka o produljenju postojećeg zakupa –  objašnjenje je ravnateljice Danijele Filković.

Prema riječima pročelnika Lovrića gotovo 60 posto roditelja želi da djece ostanu na postojećoj adresi dok je tek 40 posto roditelja iskazalo potrebu za preseljenjem u novoizgrađeni objekt.

Roditelji se pak, s tim nikako ne slažu i zbunjeni su nejasnom komunikacijom.

– Desetljećima čekamo novi vrtić, trpjeli smo nenamjenski prostor u kojem nema zraka, pretoplo je, prozori se ne mogu otvoriti, klima mora raditi… – priča  predstavnik roditelja u upravnom vijeću Davor Babi i dodaje kako su roditelji imali i telefonsku anketu nakon čega su podijelili mišljenja pa mu nije jasno zašto se dodatno telefonski zvalo ako su poslali zahtjeve na koje ionako još nisu dobili odgovore, pišu 24sata.

Roditelji čija djeca polaze ovaj vrtić ostali su u nedoumici, jer su tvrde shvatili kako je stari vrtić privremeno rješenje, jer ga ni ne smatraju adekvatnim prostorom za vrtić, a sada ne znaju što činiti – preseliti dijete u novi vrtić ili ostaviti dijete s tetom koju poznaje.

Komentari