Učitelj iz zagrebačke škole sasvim iskreno: ‘Nikada nam nije bilo gore. Svi misle da je nama lako’

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Ne škola za život, već škola bez života zbog pandemije, to su među ostalim na nedavnom prosvjedu poručili učitelji.

Sve je više onih koji se teško nose s paralelnom nastavom, u školi i putem interneta, a kako tvrdi naš sugovornik iz jedne zagrebačke osnovne škole jako je teško i radi neravnopravnog statusa učitelja koji se nalaze u samoizolaciji.

”Nisu nam pokriveni troškovi za rad od kuće, učitelji padaju s nogu, a nitko o tome ne govori, svi misle da je nama lako, no to je dio predrasuda, većina nas svakodnevno priprema materijale za nastavu u školama, a nakon toga i za nastavu na daljinu, zapravo radimo dupli posao, a nitko za to ne mari”, požalio se za Dnevno.hr te priznao da ne očekuje kako će paralelni rad biti reguliran niti se on nada nadoknadi troškova za rad od kuće, nada se samo da će izdržati privesti školsku godinu kraju bez bolovanja.

“I to je konfuzno, neki ravnatelji dozvoljavanju rad od kuće tijekom samoizolacije, drugi inzistiraju na bolovanju. Nama nikada nije bilo lako, ali nam isto tako nikada nije bilo gore, strahujemo i za sebe i za djecu, spremačice padaju od umora. Premalo ih je, ponekad i mi pomažemo u čišćenjima i dezinficiranjima.


Ako su kuharice na bolovanjima onda u školske kuhinje uskaču čistačice koje im pomažu oko čišćenja, ukratko oko nas je potpuni kaos i ne znam kako će tom smirenju donijeti nadolazeći praznici, ali se nadam da bi se nakon toga ipak nešto moglo i trebalo promijeniti”, zaključuje učitelj.

Komentari