U Zagrebu 49 novozaraženih! Zbog dva učenika, čak šest nastavnika srednje i dva zaposlenika osnovnih škola u samoizolaciji!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Novih 49 osoba zaraženih koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Grad Zagreb, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u proteklom 24-satnom razdoblju testirano je 837 uzoraka, a 246 osoba je dobilo mjeru samoizolacije.

Od jučer je oporavljeno 20 osoba.

Od 49 novih slučajeva, 26 su kontakti prethodno je oboljelih, 21 slučaj je negativne epidemiološke anamneza, a dvije obrade još su u tijeku.


Zabilježena su dva slučaja zaraze povezana s po jednom osnovnom i srednjom školom, zbog čega je u samoizolaciju stavljeno šest nastavnika srednje i dva zaposlenika osnovnih škola.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novozaraženih osoba koronavirusom, dok je jedna je osoba umrla, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite.

Šest novih slučajeva potvrđeno je u Velikoj Gorici, tri u Dugom Selu te po jedan u Svetoj Nedjelji, Zaprešiću, Ivanić Gradu, Vrbovcu, Pisarovini, Pokupskom, Kloštar Ivaniću, Brckovljanima i Rugvici.

Od 18 novooboljelih osoba šest su kontakti prethodno oboljelih, tri slučaja povezana su s boravkom u bolnici, dok je za devet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 88 osoba.

U posljednja 24 sata izliječeno je devet osoba, jedna je osoba umrla, pa su trenutno aktivna 243 slučaja.

Zbog pozitivnog učenika osnovne škole u Vrbovcu mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda.

Od početka pandemije u Zagrebačkoj županiji evidentirano je 816 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 556 osoba, a 17 ih je umrlo.

Komentari