U aferi JANAF uhićen Renato Petek? HRT smjestio zagrebačkog zastupnika ni krivog ni dužnog iza rešetaka…

FOTO: Press

Izgleda da se Hrvatska Radio televizija malo izblamirala kada nisu dobro provjerili informacije u svojoj repotraži o aferi Janaf, novoj u nizu korupcijskih afera koje u posljednje vrijeme tresu hrvatski politički prostor.

Tako su reporteri HRT-a izvijestili da je u toj aferi uhićen Renato Petek, jedan od zastupnika u zagrebačkoj gradskoj skupštini. U kadar na kojem se prikazuje uvođenej okrivljenika u policijsku maricu, napisali su „Dragan Kovačević i Renato Petek te još devetorica okrivljenih u aferi Janaf“.

No, u toj aferi naravno nema govora o zastupniku Peteku, već se radi o Kreši Peteku, osnivaču i vlasniku tvrtke Elektrocentar Petek. Ovaj je Petek navodno davao mito gradonačelnicima kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

O svemu se stoga na svom Facebook profilu osglasio i zastupnik Renato Peket koji je u situaciju komentirao u karakterističnom šaljivom tonu.


“Imam košulju na pruge, nisam dobro spavao, no nisam uhićen niti osumnjičen u aferi Janaf! Krivi Petek! Hej HRT Vijesti?”, objavio je Petek uz fotografiju na kojoj pozira s papirom na kojemu piše da nije uhićen, okrivljen niti odveden u remetinec. Pored toga je dodao i fotografiju sporne HRT-ove reportaže.

 

Komentari