U 20 škola dolaze učenici iz onih oštećenih potresom, evo kako će njima izgledati školski dan!

Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Ispred škole okupit će se negdje oko 7.30 ujutro, a zatim će, razred po razred, početi ulaziti u zgradu. I to zasebno, s deset minuta razmaka, koristeći različite ulaze.

Učenici nižih razreda tada će smjesta odlaziti u svoje učionice, dok će oni stariji dobiti po dvije maske i s njima na licu otići će na nastavu.

Školski sat trajat će umjesto 45, pet minuta manje, sve kako bi se nakon nastave stigla dezinficirati cijela zgrada za nove učenike koji dolaze u popodnevnu smjenu.

Za 21 školu još jedna glavobolja


Tako će, govori za Večernji list ravnatelj Davor Krnjeta, izgledati prvi školski dan u Osnovnoj školi Jordanovac, a njegov je zadatak, kao i voditelja svih ostalih zagrebačkih škola, pobrinuti se da se svi pridržavaju ovih rigoroznih mjera kako se zbog epidemije koronavirusa učenici ni na koji način ne bi međusobno mješali i slučajno zarazili.

No ova škola, kao i još 20 njih u metropoli, povrh toga moraju se boriti i s još jednom glavoboljom. K njima, naime, ovu školsku godinu “u goste” dolazi tri do čak petnaest razreda iz Osnovnih škola Bukovac, Miroslava Krleže, Petra Zrinkskog i Vugrovec-Kašina čije su zgrade teško stradale u potresu te Osnovne škole Ksandor Šaver Gjalski čiji je objekt odnedavno u rekokstrukciji.

Već ionako napučene škole, sad će biti “bogatije” za sveukupno više od 1900 đaka.

Neće uopće biti gužve i sve je spremno za njihov dolazak u ponedjeljak – kazao je ravnatelj OŠ Jordanovac, koji prima deset nižih razreda iz Bukovca.

Na jednak način snašli su se i u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića, koji će ove godine dobiti tri prva, jedan drugi i dva šesta razreda iz OŠ Ivana Merza.

Prvašići i drugašići imaju osim nastave i produženi boravak, pa je i to trebalo organizirati.  –

Organizacija produženog boravka kojeg koristi oko 14.500 djece složena je, i to pogotovo za skupine koje čine djeca pomiješana iz različitih razreda, a kako će se provoditi, objasnili su u Gradskom uredu za obrazovanje.

Komentari