TEŠKA SITUACIJA U ZAGREBU! Iz KBC-a Sestre milosrdnice otpušteni zaraženi pacijenti koji su čekali operaciju!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 1385 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 387 slučajeva novooboljelih osoba, izvijestio je zagrebački Stožer.

Posljedično tome, 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije. 121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID + osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije. Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije. Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti.

Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika.

U posljednja 24 sata zaprimljena je obavijest iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući.


Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 29 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 1399 aktivnih slučajeva, a 6233 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas do 10 sati evidentirano je 1336 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 655 osoba, a 20 ih je preminulo. Trenutno je aktivan 661 slučaj.

U odnosu na podatke od jučer oboljele su 74 osobe.

GRADOVI

Samobor – 9

Sveta Nedelja – 5

Zaprešić – 10

Jastrebarsko – 4

Velika Gorica – 16

Ivanić-Grad – 4

Dugo Selo – 7

Vrbovec – 3

Sveti Ivan Zelina – 2

OPĆINE

Brdovec – 2

Bistra – 2

Jakovlje – 1

Pušća – 1

Klina Sela – 1

Stupnik – 1

Križ – 1

6 osoba je izliječeno.

Od 74 novooboljele osobe 25 su kontakti prethodno oboljelih, 7 slučajeva je povezano s bolničkim ustanovama, 3 uz privatne proslave, 5 za radna mjesta, dok je za 34 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 195 osoba.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Zaprešiću, 6 razreda osnovne škole te jednom razredu srednje škole u Dugom Selu.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice  potvrdio prodor koronavirusa

Mario Zovak, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice potvrdio je za Dnevnik Nove TV da je u Klinici za tumore pozitivno 10 pacijenata, pet medicinskih sestara, dvije instrumentarke, pet kirurga i jedan fizioterapeut. 

Od zaraženih pacijenata pet je operiranih i oni se premještaju u KB Dubrava. Pet pozitivnih pacijenata koji su tek čekali operaciju otpušteni su kući gdje će ostati dok ne prebole covid.

Zovak tvrdi da i dalje mogu funkcionirati jer KBC ima 30 kirurga koji će idući tjedan prijeći na A i B timove.

Komentari