ZNA SE UZROK EKSPLOZIJE U CELJU: Nastala je velika materijalna šteta, u bolnicu su smjesta odvezeni ozlijeđeni

Ilustracija: Pixabay

Otkriven je uzrok eksplozije koja se dogodila u petak oko podneva na glavnom autobusnom kolodvoru Celje bilo je istjecanje plina, a u eksploziji su lakše ozlijeđene tri osobe. Za Slovensku tisovnu agenciju STA, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Celje Janko Požežnik je u petak poslijepodne rekao kako je prema prvim nalazima došlo do kvara jednog ventila, a zapalio se i električni ormarić. Budući da je koncentracija plina bila vrlo jaka, dogodila se eksplozija, rekao je. Prema riječima Požežnika, nastala je velika materijalna šteta, jer je razbijeno mnogo prozora.

“Trenutno se pregledavaju i provjetravaju prostorije autobusne stanice. Na mjestu događaja bilo je sedam profesionalnih vatrogasaca i vatrogasci iz triju dobrovoljnih vatrogasnih društava”, dodao je Požežnik. Glasnogovornica celjske policije Milena Trbulin izjavila je da su u eksploziji ozlijeđene tri osobe, ali nisu zadobile teže ozljede.

Prema navodima policijske uprave Celje, dvije su osobe hospitalizirane, a nijedna nije u kritičnom stanju. Uviđaj na mjestu događaja, kojem su nazočili i državni odvjetnik i istražni sudac, još uvijek traje, priopćila je celjska policija.

U gradskoj bolnici u Celju rekli su za STA da su primljene tri ozlijeđene osobe. “Svo troje još je uvijek u dijagnostičkom procesu, a prvi pregledi pokazuju da su lakše ozlijeđeni. Udarce je izazvao udarni val eksplozije.


Očekuje se kako će dvoje ostati na promatranju u bolnici, a jedan će nakon svih dijagnostika biti otpušten na kućnu njegu”, dodali su u bolnici. Policija poziva građane da se ne zadržavaju u blizini mjesta eksplozije.

Komentari