POTVRDILA PALAČA! U stotoj godini preminuo britanski princ Philip

Foto: Instagram

Princ Philip, suprug 94-godišnje britanske kraljice Elizabete II, preminuo je u stotoj godini života, priopćili su na službenom Twitter profilu palače.

“‘U dubokoj boli, kraljica Elizabeta II javlja kako je danas preminuo njezin voljeni suprug, vojvoda od Edinburgha, princ Philip. Njegovo kraljevsko visočanstvo preminulo je jutros u miru u dvorcu Windsor”, stoji u službenoj objavi palače uz koju je navedeno kako se kraljevska obitelj pridružuje u odavanju počasti preminulom princu te kako će detalji o posljednjem ispraćaju biti naknadno objavljeni.

Foto: Instagram

Inače, Philip je početkom veljače bio hospitaliziran zbog infekcije i problema sa srcem, a u dvjema je bolnicama proveo čak 28 dana. Početkom siječnja on i kraljica Elizabeta II cijepili su se protiv korononavirusa.

Podsjetimo, najdugovječnija britanska monarhinja i grčki princ vjenčali su se 1947. godine, a njihov je brak preživio mnoge kušnje. Philipa, kako je tada izjavila, voljela je od svoje 13. godine, kada je njemu bilo 18. Zanimljivo je i kako su Elizabeta i preminuli princ – rođaci. Naime, prabaka im je britanska kraljica Viktorija.


Komentari