Hrvati zarobljeni na austrijskim skijalištima, a najgore tek dolazi

Pixabay

Tradicionalni odlazak na skijanje za Hrvate, koji si mogu priuštiti takvu pustolovinu, pretvorio se u pravu noćnu moru. Italija, Austrija i Njemačka pokrivene su velikom količinom snijega.

U austrijskoj saveznoj državi Tirol, kao i u većini bavarskih Alpi, proglašen je drugi najviši stupanj od opasnosti od lavina. Do sada je život izgubilo desetero ljudi zbog vremenskih neprilika.

Na mnogim skijalištima, među kojima je i većina Hrvata, skijaši su doslovce zarobljeni. Većina planinskih cesta je zatvorena, a promet je paraliziran. Meteorološki servis Severe Weather Europe najavljuje metar novog snijega.

“Obertauern je danas ovdje potpuno blokiran, odnosno izoliran. Niti jedna cesta, apsolutno niti jedna koja vodi prema ovdje nije prohodna. Austrijanci se, naime, jako boje lavina koje prijete, ali ovdje cijelo vrijeme, dan, noć, pada gust snijeg tako da su vozilima zabranili ulazak danas u Obertauern.”, rekla je novinarka Ana raić Knežević za RTL.


“Mnogi Hrvati koji su došli ovdje u južni dio Alpa, dobili su jutros uznemirene poruke prijatelja i rodbine, pitali su što se događa, no ovdje u južnom dijelu Austrije, nema gotovo pa nikakvih problema. Kao što možete vidjeti, snijega, osim na stazama, nema, vjetar je možda malo jači”, kazao je Petar Panjkota za RTL.

Komentari