Šostar komentirao okupljanja ispred HNK: ‘Zagreb nije žarište, no uvodi se pojačana kontrola svih okupljanja’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Ravnatlje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija štampar”, Zvonimir Šostar, gostovao je danas u Dnevniku RTL-a gdje je komentirao najavu novih mjera, među kojima su i maske na otvorenom.

“Kao što sam već govorio, Zagreb nije žarište, on ima 0,1 posto covid-pozitivnih stanovnika, dakle to nije nešto zbog čega bi se trebala raditi panika, ali trebamo razmišljati o brojkama. Treba biti ozbiljan i pridržavati se mjera Nacionalnog stožera, i vjerujem da će sutra biti bolje i da će brojka biti bitno manja. Za mene su pravi heroji oni koji rade na epidemiologiji i mikrobiologiji, jučer su radili 17 sati u komadu, epidemiolozi rade od 7 ujutro do jedan iza ponoći. Svi su na izmaku snaga”, rekao je.

No, zbog nekih je negatvnih trendova najavio strože kontrole, pogotovo pred HNK gdje se ponovo masovno okupljaju mladi.

“Ono što će biti sigurno da će ići preporuka za maske u zatvorenim prostorima i na otvorenom, gdje nije moguće osigurati funkcionalnu distancu od dva metra. A to se odnosi na sva okupljanja te će biti pojačana kontrola takvih okupljanja. Kontrolirat će civilna zaštita i policija. Iako nema dovoljno tih redara, kontrolirat će se koliko se bude moglo”, rekao je Šostar za RTL.


Komentari