Prvi Hrvat cijepljen protiv koronavirusa opisao iskustvo i uvjerava: Previše je filtera da bi se dogodila neka pogreška

foto:Screeenshoot/HRT

Dan nakon što je u Velikoj Britaniji prva pacijentica primila cjepivo, cijepio se i 29-godišnji Zlatan Ibradžić. Liječnik, rođeni Siščanin, odmah je prihvatio ponudu u sklopu organiziranog cijepljenja medicinskog osoblja, doznaje se u prilogu Dinka Kreštalice za Dnevnik HTV-a.

Liječnik Zlatan Ibradžić specijalizant je plastične i rekonstruktivne kirurgije u Nottinghamu, koji kaže kako u Velikoj Britaniji cijepljenje već nazivaju prekretnicom u ratu protiv COVID-a jer se napokon nazire kraj pandemiji.

“Najprije se prođe kroz 3 formulara s tri različita medicinska djelatnika, još jedanput se provjerava jeste li alergični, jednostavno previše je filtera kroz koje morate proći da bi se promaknula neka pogreška”, uvjerava.

Cjepivo se, kaže, prima standardno u deltoidni mišić, cijeli postupak traje par sekundi.


“I nakon toga smo odmah dobili termin za drugu dozu”, kaže Ibradžić.

A to će biti za 28 dana.

Iako je zaštićen od zaraze koronavirusom, i dalje se mora pridržavati svih mjera – nositi masku, držati distancu.

“Ja i dalje cijelo vrijeme mogu biti virulentan odnosno mogu prenositi virus na druge, dok, naravno, ne dosegnemo procijepljenost do određene razine kada razvijamo imunitet krda”, pojašnjava.

Onima koji sumnjaju u cjepivo, poručuje:

“Zadnja studija je pokazala da infekcija COVID a, vrlo vjerojatno isto tako ostavlja dugoročne posljedice i na pluća i na mozak, a još ćemo vidjeti točno na što sve ostalo. Znam, razumijem da su ljudi skeptični, ali molim vas slušajte razum, slušajte ljude koji su stručnjaci u tome i po mogućnosti se cijepite”.

Komentari