Prihvaćen proračun za 2021. u iznosu od 13,65 milijardi kuna. Oporba žestoko kritizirala Bandića

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Na 38. sjednici Gradske skupštine odlučivalo se o gradskom proračunu za iduću godinu. Većina je podržala iznos od 13,65 milijardi kuna, no žestoke kritike od strane oporbe nije nedostajalo.

Proračun glavnog grada donesen je s 27 glasova za i 17 protiv. Gradski zastupnici većinom su glasova odbili sve amandmane koje su oporbeni zastupnici i klubovi podnijeli na proračun. Ovaj iznos od prošlogodišnjeg veći je za gotovo 17 posto.

Najviše se povećavaju prihodi od prodaje dugotrajne imovine, za 1,05 milijardi kuna. U proračun su uključeni procijenjeni prihodi od prodaje kompleksa Gredelj (618,5 milijuna kuna), Zagrepčanke (376,7 milijuna kuna) i Paromlina (75 milijuna kuna).

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je da je proračun realan, socijalan, uravnotežen i razmjeran te korespondira s vremenom u kojem živimo, odnosno s potresom i koronakrizom.


“S obzirom na krizu i smanjene prihode grada, a u cilju omogućavanja razvoja i zadržavanja postojećeg standarda, Grad se odlučio na prodaju manjeg dijela svoje imovine, 150 od 450 milijuna eura koje smo teškom mukom stjecali ovih 20 godina”, objasnio je Bandić.

Nabrojao je po gradskim četvrtima što sve grad planira napraviti, najavivši, između ostalog otvaranje sljemenske Žičare 3. siječnja, izgradnju Jarunskog mosta, početak radova na Branimirovoj, obnovu Branimirove tržnice, sanjkalište Cmrok te mnoštvo vrtića, škola i ambulanti.

S druge strane, oporba upozorava da Bandić najavljene projekte neće ostvariti.

Komentari