Pravni fakultet odbio je smanjiti školarine za izvanredne studente

FOTO: srednjoskolci.studentski.hr

Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu objavio je kako je održana izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća na kojoj se glasovalo o njihovom prijedlogu vraćanja školarina za izvanredne studente na stari iznos, odnosno sa 7200 na 6000 koliko je ona iznosila do sada.

61 član vijeća bio je za, njih 62 protiv, 25 ih je bilo suzdržano, a glasanju nije pristupilo ili se nije izjasnilo njih troje. Ovakav rezultat znači da prijedlog nije usvojen jer nije skupio većinu glasova nazočnih članova Vijeća (76 glasova). Iz studentskog zbora Pravnog fakulteta poručili su i kako prije svega žele zahvaliti svim profesorima koji su ih podržali na bilo koji način te svim studentima koji su stali uz njih.

foto:Facebook

“Nažalost, ne postoji više način da se ova odluka preokrene, ali to ne znači da ovdje staje naša borba. Mnogo je stvari na Fakultetu koje se moraju popraviti i Studentski zbor će u sljedećoj akademskoj godini nikad žustrije inzistirati na tome. S ovim smo pokazali da nas ima, da nećemo biti pasivni i da postoje profesori koji su voljni stati uz nas. S tim idemo naprijed u nove bitke za bolji Fakultet i bolju sutrašnjicu!” napisali su u objavi na Facebooku.

Podsjećamo studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu jučer su i prosvjedovali. Kažu kako su nezadovoljni odnosom uprave fakulteta prema njima, koje je kulminiralo nakon rujanske sjednice Fakultetskog vijeća na kojoj je povećan iznos školarine izvanrednim studentima.


Komentari