OPET BLISTA! U obnovu Kockice uloženo je više od 45 milijuna kuna iz državnog proračuna

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U punom sjaju konačno je zablistao i jedan od simbola Zagreba, zgrada Kockica. Prije nekoliko dana završila je obnova platoa ispred navedene zgrade, a već prije je obnovljena i ovojnica Kockice.

Ova zagrada izgrađena je prije 52 godina, a zahvaljujući obnovi izgleda kao da je izgrađena nedavno. Kockica je u vlasništvu države, a u njoj se nalaze Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, te Ministarstvo turizma i sporta. Otkako je izgrađena, zgrada nije imala značajniji investicijskih ulaganja, zbog čega je bila nužna temeljita obnova.

Ukupno je u obnovu uloženo više od 45 milijuna kuna iz državnog proračuna, a iz Ministarstva infrastrukture ističu da su obnovom riješeni gotovo svi problemi po pitanju sigurnosti zgrade, a Kockica je nakon obnove prešla iz energetskog razreda D u energetski razred A/A.

“Kockica je zaštićeni spomenik kulture i mnogi arhitekti iz cijelog svijeta dolaze ovdje i održavaju skupove te se dive njenoj arhitektonskoj izvedbi. Meni je drago da sam inzistirao da je obnovimo, ona je bila u vrlo lošem, derutnom stanju”, rekao je za Večernji ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, te dodao da postoji i mogućnost nadogradnje zgrade.


Komentari