Onkološka pacijentica dobila koronu na Svetom Duhu. Obitelj nije bila ni obavještena: ‘ Došlo je do ljudske pogreške’

Pixabay

Zagrebačka bolnica Sveti Duh samo je jedna u nizu u kojoj se dogodio proboj koronavirusa. S obzirom na neogodno iskustvo koje je doživjela njezina majka, zagrepčanka Gabrijela Tevž (47) odlučila je s javnosti podijeliti svoju priču.

Njezina majka Ljubica Jurić (75) zbog tumora gušterače završila je na Svetom Duhu još 30. rujna, kada je i operirana. Gospođa je provela nekoliko dana na odjelu intezivne njege, te ubrzo završila na drugom odjelu.

“U ponedjeljak sam je zvala i nisam je nikako mogla dobiti na mobitel. Zbog toga sam zvala sestru i ona mi je rekla da je bilo nekih komplikacija i da mi je majka imala problema sa srcem. Tad mi je kratko dala mamu na telefon i mama mi je rekla da su je upravo testirali na COVID-19. Nije li mi to sestra trebala reći? Nitko me ni kasnije od osoblja nije zvao da mi kaže da su mi testirali mamu” ispričala je Gabrijela za 24 sata.

No, pravi šok uslijedio ove srijede, kada ju je majka zvala iz sasvim druge bolnice. Gospođa Ljubica završila je u KB Dubrava, a kćerku je obavijestila da su tamo prebacili nju i još nekoliko pacijenata jer su pozitivni na Covid 19.


Ogorčena Gabrijela, nazvala je Sveti Duh kako bi dobila objašnjenje zašto ju nitko o tome nije obavijestio.

“Kad sam ih nazvala da ih pitam zašto mi nisu ništa rekli, odgovorili su da je nalaz testa došao kasno i da su prvo obavijestili Stožer te da se tek tad zove obitelj i da su me baš namjeravali nazvati. Rekli su mi i da je mama u ponedjeljak razvila visoku temperaturu te da su je zato testirali. Sve te informacije nisu stigle pravodobno” rekla je Gabrijela.

Ravnatelj Svetog Duha, Mladen Bušić ispričao se, rekavši da je došlo do ljudske pogreške.

“Slobodni smo Vas izvijestiti da je pacijentica tijekom liječenja u Kliničkoj bolnici Sveti Duh razvila povišenu tjelesnu temperaturu slijedom čega je, sukladno važećim uputama HZJZ-a, testirana na SARS-CoV-2 virus. Pozitivan nalaz je stigao iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ tijekom noći na 14. listopada, nakon čega je pacijentica, sukladno važećim uputama, premještena u bolnicu predviđenu za liječenje osoba pozitivnih na SARS-CoV-2. Ljudskom omaškom obitelj je obaviještena s nekoliko sati zakašnjenja, zbog čega im je upućena duboka isprika”, priopćio je ravnatelj redakciji 24 sata.

Tvrdi i da trenutno nemaju zaraženih pacijenata u bolnici, te da su očito ‘proradili zli jezici‘.

 

Komentari