Objavljene nove upute: Hoće li svi zastupnici moći prisustvovati 38. sjednici Gradske skupštine?

Damjan Tadic / CROPIX

U utorak, 8.  prosinca 2020. s početkom u 9,00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, Avenija Dubrovnik 15 održava se 38. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, no po novim epidemiološkim mjerama.

“Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja (Narodne novine 117/20, 122/20 i 128/20) (dalje: Odluka), s obzirom na epidemiološku situaciju i mogući prijenos bolesti COVID-19 sve osobe na području Republike Hrvatske obvezne su pridržavati se stroge mjere fizičkog distanciranja, svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera propisanih Odlukom.

Nastavno na odredbe Odluke i preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  pozvanima na sjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba dane informacije o važećim mjerama te upute.

Ulazak u prostor i evidencija sudionika – sudionici pri ulasku u dvoranu evidentirat će se kod djelatnika Stručne službe Gradske skupštine koji vode evidenciju o nazočnosti.


Prije i nakon upisivanja u evidenciju, posjetitelj treba dezifincirati ruke.

Svojim potpisom sudionik potvrđuje da nema ukućana koji je u samoizolaciji, nije boravio prethodnih 14 dana u inozemstvu, odnosno ako je da ima negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati, nije u proteklih 14 dana bio u kontaktu s osobom zaraženom SARS-CoV-2 virisom te nema niti jedan od sljedećih simptoma: temperaturu, kašalj, nedostatak zraka, grlobolju, curenje nosa ili gubitak njuha.

Sudionicima će se pri ulasku izmjeriti tjelesna temperatura.

Djelatnici Stručne službe Gradske skupštine bit će pravodobno prisutni kako bi se osiguralo dovoljno vremena za ulazak i izlazak sudionika.

Raspored sjedenja i fizički razmak – osigurana je preporučena prostorna udaljenost između prisutnih na sjednici. Za cijelo vrijeme boravka u svim prostorima, uključujući dolazak i odlazak, fizički razmak između svih sudionika treba biti najmanje 2 metra.

Higijenske mjere – uz nošenje maske za lice, potiču se sudionici redovito koristiti sredstva za dezinfekciju i postupati prema naputcima za pranje ruku. Osigurana su dezinfekcijska sredstva.

Prostor će se redovito prozračivati i dezinficirati”, izvijestio je predsjednik gradske skupštine prof.dr.sc. Drago Prgomet.

Komentari