O jučerašnjem incidentu s hitnom na Trgu oglasio se i ravnatelj Hitne pomoći

Foto: Screenshot

Jučer se na Trgu bana Jelačića održao prosvjed protiv epidemioloških mjera pod nazivom ‘Festival slobode’, a policija je zabilježila dva incidenta. Najprije je nepoznata osoba bacila baklju, a potom prosvjednici navodno nisu propustili vozilo hitne pomoći do sudionika koji je pao u nesvijest, te su na vozilo vikali  gađali ga bocom.

Ovaj je drugi događaj o kojem se razvilo nogo kontroverze, jer dio okupljenih tvrdi da se to nije dogodilo, danas je za N1 televiziju komentirao ravnatelj Hitne pomoći Zagreb, Žarko Rašić.

“U izvješću koje sam dobio jučer u 18.15 sati navedeno je da je došla dojava da je jednoj osobi pozlilo i da je izgubila svijest na trgu bana Jelačića tijekom prosvjeda. U 18.16 sati ekipa Hitne medicinske pomoći krenula je na intervenciju, a u 18.20 sati došli su na teren. Prema njihovom izvješću bili su spriječeni u normalnom dolasku do te osobe, iako su imali zvučne i svjetlosne signale, nisu bili propušteni”, kazao je Rašić.

Hitna je pomoć u svom izvješću navela da je njihovo vozilo bilo spriječeno u obavljanju hitne pomoći,a okupljeni su ih gađali plastičnim bocama i čašama.


“Također, u izvješću je navedeno da su gađani plastičnim bocama. Nakon intervencije policije povukli su se natrag i dugim putem su došli do unesrećenog, odnosno do osobe koja je trebala zdravstvenu skrb. To je bio muškarac koji je izgubio svijest. Pri dolasku Hitne medicinske pomoći bio je urednih vitalnih parametara, pružena mu je zdravstvena skrb i dalje je ta osoba odbila odlazak u drugu zdravstvenu ustanovu”, rekao je Rašić.

Osoba, zbog koje se zvalo Hitnu pomoć, nalazila se u prolazu Harmica i budući da je hitna bila spriječena doći do tamo preko Trga bana Jelačića, policija ih je preusmjerila i okolnim su putem, preko ulice Pod zidom, došli do Harmice.

Vozilo je išlo najkraćim putem do Harmice, no nakon intervencije policije vozilo se vratilo natrag i išlo je obilaznim putem. Radi se o mlađoj muškoj osobi. Medicinski djelatnici nisu bili na tom događaju, a nismo niti dobili zamolbu da budemo prisutni”, istaknuo je.

Komentari