Novinarka ‘isprovocirala’ Capaka pitanjem o cijepljenju: ‘Malo je provokativno’

Pavlek/HINA/POOL/PIXSELL

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je kako u Hrvatskoj imamo 316 novooboljelih od koronavirusa u posljednja 24 sata, a preminulo je 68 ljudi.

Pričali su i o cjepivu protiv koronavirusa koje je u nedjelju došlo u Hrvatsku. Otkrili su kako se do 19 sati u nedjelju cijepilo 443 zdravstvena djelatnika te 1711 štićenika domova za starije.

“Nove doze trebaju doći tijekom tjedna, doći će osam kutija, oko 7800 doza. Sljedeći tjedan 18 kutija, u svakoj je oko 970 doza”, rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Novinarka je Nacionalni stožer upitala i zašto se oni sada neće cijepiti, kao što su govorili na prethodnim press konferencijama. Capak joj je odgovorio kako će to napraviti kada dobiju veće količine cjepiva.


“Pitanje je malo provokativno. Ili je bar provokativno postavljeno. Mi smo donijeli odluku da ćemo dati prednost onima kojima je to cjepivo najpotrebnije, čim dobijemo veće količine cjepiva mi ćemo organizirati cijepljenje i pozvati vas sa kamerama da nas snimite”, rekao je Capak.

Komentari