NEUHVATLJIVI JERRY ODBIO BITI RAMSTEK: Potraga za trenutačno najpoznatijim bikom na svijetu i dalje traje

Ilustracija / Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Za trenutačno najpoznatijim bikom na svijetu, Jerryem, potraga  traje već peti dan. Gazda, policija, veterinari i lovci uzaludno ga ganjaju po brdima iznad Kaštela, ali Jerry se ne da. Bik Jerry iz Kaštel Starog postao je prava zvijezda u Hrvatskoj jer je svojim bijegom iz klaonice osvojio srca brojnih građana.

Bijeg ove životinje teške više od 650 kg nasmijao je i oduševio popriličan broj građana u Hrvatskoj koji su napravili Facebook grupu podrške biku naziva “Podrška za bika Jerrya”. Oni mole vlasnika, pod medijskim pritiskom, Petkra Skeju, da obeća kako bika neće ubiti već udomiti na neku livadu.

Podsjetimo, u petak je u popodnevnim satima u Kaštel Starom pobjegao bik jer mu se ‘nije svidio’ boravak u klaonici. Splitska policija je tijekom vikenda upozoravala građane koji ugledaju bika da se ne približavaju nego da odmah zovu policiju. Za Jerryem i dalje traje potraga, a jedino što se zna jest to da je neuhvatljivi borac za životom, pobjegao u smjeru šume iznad naseljenog dijela Rudina.

O Jerryju su se raspisali i svjetski mediji. Tako austrijski Kleine Zeitung piše o kolosu teškom 650 kilograma koji već danima uspješno bježi po brdima iznad Kaštela i zafrkava svoje progonitelje.


Komentari