NE DAJU CRKVU: Dugavljani bijesni zbog odluke o izmjeni granica mjesnih odbora

foto:Fb/RKT župa Sv.Mateja

Izmjena odluke koja propisuje granice zagrebačkih mjesnih odbora, a prema tim izmjenama, Mjesni odbor Hrelić širi se na dio Ulice svetog Mateja koji obuhvaća istoimenu župu, igralište NK Zelengaj, prostore mjesnog odbora te zgradu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hrelić, podigla je pravu buru neslaganja među Dugovljanima.

Izmjene dokumenta su na savjetovanju s javnošću, i to do 25. rujna.

No, za neke Dugavljane je takvo što apsolutno neprihvatljivo.

Mi smo kao MO ovaj prijedlog dva puta kategorički odbili. Hrelić si želi pripojiti DVD koji administrativno i teritorijalno pripada nama, ali oni su ti koji ga koriste. To je pravi povod ovih izmjena”, tvrdi šef Mjesnog odbora Dugave Branko Premec za Večernji.


Jedni tako brane teritorijalno pravo na “svoju” dugavsku crkvu, dok drugi napominju da je “Hrelić tu ionako mnogo dulje, pa samo vraćaju svoje granice”, piše Večernji.

Granice mjesnog odbora stanovnika Sigeta  proširile su se sve do Horvatove, Utinjske i Svetoklarske ulice.

Klaranima bi ova promjena trebala donijeti nekoliko olakšanja, poput odlaska na glasanje, te mogućnost odlaska u bližu školu.

U Gornjoj Dubravi mijenjaju se i granice mjesnih obora Miroševec, Granešinski Novaki i Dankovec, a u Stenjevcu i Sesvetama dolazi do promjene imena MO ”Matija Gubec” koji će se odsad zvati Donja Kustošija, a MO Vugrovec Donji postaje samo MO Vugrovec.

Komentari