Nastavlja se verbalni ‘rat’ Plenkovića i Milanovića: ‘On je kao piroman koji se prerušio u vatrogasca’

Foto: Profimedia

Ponovno se nastavio verbalni ‘rat’ između premijera Andreja Plenkovića i predsjednika RH Zorana Milanovića.

Plenković je na press konferenciji rekao da mu se čini da je “Milanović kao piroman koji se prerušio u vatrogasca”.

“Što se tiče samoga predsjednika Republike, smatram da on, nakon što je relativizirao taj napad, to meni izgleda kao da se piroman nastoji prerušiti u vatrogasca. Ja tako čitam tu njegovu poruku i kad dođe vrijeme, onda ćemo temeljito raspraviti o tome što misli”, rekao je Plenković.

“Ne relativiziramo koronu da kažemo da je to karijes, ovih 11 koji su umrli sigurno nisu umrli od karijesa”, između ostalog poručio je Plenković.


Napomenuo je kao je prvo Milanovićev prijedlog za sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost vidio u medijima. Rekao je i kako će mu poslati službeni odgovor.

“Ja ću mu odgovoriti pismeno i kada takav sastanak bude kvalitetno pripremljen, s obzirom na institucije, odlučit ćemo kad će se on održati”, kazao je Plenković.

Podsjetimo, Milanović je napisao Plenkoviću kako je uvjeren da će se složiti “da je prošlotjedni napad na policajce i Vladu Republike Hrvatske zločin s mogućim elementima terorizma koji je, prema do sada dostupnim informacijama, potaknut radikalizacijom u našem društvu koja dovodi do nasilnog ekstremizma”.

Komentari