Napadačima iz Kozari puteva određen istražni zatvor. Doznaje se i do kada

Ilustracija,Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Kozari putevima prije četiri dana, trojica muškaraca napali su policajce zaskočivši ih s leđa, zbog čega im je danas određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana, piše Index.

Podsjetimo, riječ je o ozbiljnom incidentu u kojem su ozlijeđena dva policajca koja su s namjerom privođenja legitimirali osobu na Žitnjaku.

Naime, 9. prosinca 2020. godine oko 14 sati u Zagrebu u Ulici III. Kozari put II. odvojak, policijski su službenici tijekom obavljanja poslova u službenoj odori na ulici uočili trojicu muškaraca te su im prišli i započeli sa službenom policijskom radnjom „provjere identiteta“ nad 21-godišnjim državljaninom Republike Srbije. Tada, rekli su mu da mora poći s njima u službene prostorije, a na što je on i pristao nakon kraćeg negodovanja.

Ostala dvojica osumnjičenika su odmah nakon toga, s namjerom sprječavanja policijskih službenika u obavljanju službene radnje nad 21-godišnjim državljaninom Srbije, s leđa prišli policijskim službenicima te ih fizički napali. U napadu, ujedno, sudjelovao je i osumnjičeni 21-godišnji državljanin Srbije zajedno s još nekoliko zasad nepoznatih muškaraca koji su dotrčali do njih.


Tijekom fizičkog napada, policijske su službenike udarcima i nasrtajima srušili na tlo te nastavili s napadom da bi jedan od napadnutih policijskih službenika, kako bi od sebe i kolege odbio izravan napad, na siguran način ispalio u zrak hitce iz službenog pištolja, a što je rezultiralo prekidom napada i bijegom počinitelja.

Liječnička je pomoć ozlijeđenim policijskim službenicima pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnji državljanin Republike Hrvatske i 21-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine predani su pritvorskom nadzorniku, kaznena je prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok se nad muškarcem koji je početno legitimiran provodi kriminalističko istraživanje, a isto se i nastavlja”, izvijestila je policija.

Komentari