Nakon šokantnog svjedočanstva iz KB Dubrava, Vlada smijenila Upravno vijeće bolnice

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Svjedočanstvo liječnice o alarmantnom stanju u KB Dubrava, ovih je dana itekako uzdrmalo javnost, te stavilo pod povećalo bolnicu. Sukladno tomu, Ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju rad uvida u stvarno stanje, a danas su stigli i rezultati nadzora.

“Detektirana je određena razina neadekvatna komunikacija između Upravnog vijeća i koordinatora Primarnog respiracijskog centra. Vlada je danas smijenila članove Upravnog vijeća“, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Također je napomenuo da je u svakodnevnom kontaktu s kolegama, te jedino što on kao ministar može jest razriješiti ravnatelja, ukoliko u roku od 30 dana od uočenog propusta. Na pitanje što će biti s liječnicima koji su ukazali na nepravilnosti, Beroš je rekao da će im biti zahvalan.

Vrijeme je da Dubrava zaplovi punim jedrima u novu funkcionalnost“, prokomentirao je trenutno stanje, koje kako i sam tvrdi, traje već godinama.


S obzirom na opasku od strane liječnika obiteljske medicine jer su dužni preuzeti dio posla epidemiologa, ministar zdravstva ih je zamolio da ako mogu ostanu pola sat, sat duže na poslu, naglašavajući da je to molba epidemiologa.

Komentari