Nakon dramatične naredbe Beroš ublažava svoje riječi na Facebooku: ‘Objava je bila slikovita’

FOTO: Ronald Gorsic/POOL/CROPIX/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš  danas je uzburkao javnost, dramatičnom objavom na svom Facebook profilu u kojoj navodi kako je izdao naredbu o potpunoj mobilizaciji, te da je vrijeme da liječnici pokažu istinsku predanost svom pozivu.

Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne…

Objavljuje Vili BerošUtorak, 27. listopada 2020.


“Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele. Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu”, poručio je danas Vili Beroš putem svog Facebook profila.

U obraćanju za javnost u 15 sati, prilikom objašnavanja značenja objave izjavio je: “Mislim da je vrijeme za slikovitu mobilizaciju. Govorim o potrebi da svi funkcioniraju kako bi maksimalno odgovorili na ovu ugrozu”.

“Očigledno sam postigao ono što sam želio, potaknuti razmišljanje o trenutku u kojem se nalazimo. Mislim da je vrijeme za solidarnost“, apeltirajući na sve da se pridruže u borbi protiv koronavirusa.

“Brojevi su veliki, moramo znati da se bolnički sustav postepeno puni”, rekao je Beroš, podsjećajući da je mobilzaciju proglasio još u ožujku ove godine.

Podatke vezane uz broj liječnika koji su odazvali pozivu iz mirovine, nije iznio.

“Imamo 73 tisuće zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika. Preraspodjelom ćemo nastojati čim duže zadovoljiti potrebe. Moramo biti na sve opcije, bolje da su oni tu nego da ih počnemo tražiti kad zatreba”, prokomentirao je Beroš.

Dodao je i kako će danas u KB Dubrava biti upućeno 10 respiratora i pet intenzivista.

“Svim ustanovama stojimo na raspolaganju, kako kadrovskog tako i materijalnog pitanja”, kaže ministar zdravstva naglašavajući da je zdravstveni sustav velik.

 

Komentari