Nakon Bandića, pismo je školarcima poslao i gradonačelnik svemira: ‘Jako mi je žao da ste morali čitati pismo tog neukog čovjeka’

FOTO: thestar.com

Milan Bandić neki je dan poslao školarcima pismo ususret početka škole godine, u kojem je zaželio učenicama i učenicima, roditeljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicama i nastavnicima i svim drugim prosvjetnim djelatnicama i djelatnicima puno uspjeha, radosti i smijeha.

Pismo je bilo poprilično dugačko, a u njemu je Bandić nastavio objašnjavati kako će ovo biti drugačija i neuobičajena školska godina, drugačija od one na koju su učenici navikli.

U jednom se trenutku čak i pohvalio s time da mnoge od njih čekaju nove ili obnovljene školske zgrade, dvorane, učionice te nova oprema, što učenici mogu zahvaliti samo potresu koji je oštetio dotrajale školske objekte.

Sada se nakon Bandića učenicima odlučio obratiti i Dario Juričan, samoprozvani gradonačelnik svemira i ‘zamjenski’ Milan Bandić. Njegovo pismo učenicima prenosimo u cijelosti.


“Draga djeco!

Sutra kreće vaš školski život.

Živite u iznimno zanimljivom vremenu, punom raznih izazova i nepredvidljivosti, čak i za odrasle, a kamoli ne za vas, male i velike školarce.

Vjerujem da ćete, uz vaše roditelje, prijatelje i nastavnike, uspjeti prebroditi nevolje koje su pred vama jer vi ste žilavi mladi ljudi!

Jako mi je žao što ste morali čitati pismo gradonačelnika Bandića, tog neukog čovjeka koji je još nedavno davao preporuke da se ruke peru pepelom i kojem se trenutno sudi za niz ozbiljnih kriminalnih djela. Ipak imam i jednu dobru vijest za sve vas: od kraja ove školske godine više nećete morati čitati pisma stričeka Bandića, jer on tada više neće biti gradonačelnik Zagreba.

Vrlo brzo ćete ga, srećom, potpuno zaboraviti, a tako i treba biti – on vam ne može biti nikakav uzor. Bit će doduše posla u čišćenju za njim, ali će nas barem sve biti malo manje sram čovjeka koji predstavlja naš grad.

A vi svoje glavice napunite znanjem, jer time će i naš grad postati ljepši i bolji.

Pazite na sebe i na svoje bližnje, na vaše djedove i bake.

Stoga, krenimo polako u novi školski dan, da bi sigurni došli daleko.

Želim vam uspješan početak nove školske godine!

Dario Juričan, gradonačelnik svemira”

Bandić poslao želje i pozdrave učenicima ususret školskoj godini: Hvali se novim i obnovljenim školskim zgradama i dvoranama

Komentari