Na zgradi HNK osvanuo transparent koji je kritika ministrici kulture? ‘Do kada mislite štititi izbornika?’

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u srijedu je osvanuo transparent na kojem je stajalo “Ministrice, izgubili smo igrača na terenu! Do kada mislite štititi izbornika?”

Jasna je to aluzija na tragičnu smrt člana Zbora Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Ante Topića koji je nakon borbe s koronavirusom preminuo u KB Dubrava te kritika ministrici Ninu Obuljen Koržinek koja, prema mišljenju dijela zaposlenika HNK-a, štiti intendanticu Dubravku Vrgoč.

Foto: Privatna arhiva

Podsjetimo, dio zaposlenika Hrvatskog narodnog kazališta već mjesec dana optužuje intendanticu Dubravku Vrgoč. Oni tvrde da nepoštivanjem protuepidemijskih mjera i zataškavanjem zaraze intendantica ugrožava zdravlje zaposlenika zbog čega je i Sindikat djelatnika zaposlenih u kulturi protiv nje podnio kaznenu prijavu.

Vrgoč demantira sve optužbe, a za sada ima podršku resorne ministrice. Kad je Sindikat podnio kaznenu prijavu Obuljen Koržinek je smatrala da za to nema razloga i operu usporedila s nogometom, piše Dnevno.


“Odlučite li dozvoliti i nastavak kontaktnih sportova, naravno da osobe koje su na terenu u tom trenutku preuzimaju neki rizik”, prokomentirala je tada.

Komentari