Na ‘Festivalu slobode’ jedna je žena kolabirala: Prosvjednici nisu pustili vozilo hitne pomoći do nje?

Foto: Screenshot

Čini se da Festival slobode na kojem su se građani danas okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama nije prošao bez incidenta, i to zdravstvenog.

Naime, kako piše Večernji list, jednoj je od sudionica prosvjeda pozlilo, navodno zbog utjecaja vrućine na prosvjedu. Žena je kolabirala a u pomoć je pozvana hitna pomoć.

Vozilo hitne pomoći stoga je stiglo na Trg bana Jelačića, no kada se pokušalo približiti nesretnoj ženi, prosvjednici ga nisu propustili da prođe. Umjesto toga vozilo su zasuli čašama i vikali na njega.

Usprkos molbi organizatora da propuste vozilo, građani se nisu pomakli što je stvorilo napetost između vozača i bolničara hitne. Na kraju su oi pojačali sirene i vratili se unazad od kud su i došli.


Imunolog Srećko Sladoljev je dolazak hitne pomoći čak nazvao demonstracijom moći. Situaciju je na kraju smirio Tony Cetinski.

U vezi ovog događaja kontaktirali smo Zavod za hitnu medicinu i MUP kako bi nam potvrdili što je vozilo radilo tamo, i je li istina da se nje moglo probiti do unesrećene žene.

Komentari