Na 30. rođendan satnije Podsused, predsjednik Milanović dodijelio odličja, evo tko je pokazao ’hrabrost i junaštvo’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Povodom 30. obljetnice osnivanja Prve samostalne satnije Podsused, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu i odlikovao pripadnike te prve oružane, dragovoljačke i samostalne postrojbe u RH izvan sastava MUP-a, osnovane 9. rujna 1990. godine.

Za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu Predsjednik Republike posmrtno je odlikovao Redom kneza Domagoja s ogrlicom umirovljenog bojnika Sinišu Ratkovića, navodi se u priopćenju.

Odlikovanje Red bana Jelačića, za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske i osobite vojne zasluge u njihovu ustroju i razvitku posmrtno je dodijeljeno general-bojniku Gordanu Čačiću. Za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana Redom hrvatskog pletera odlikovani su Anđelko Cerovec i Ivan Jozinović te posmrtno Renato Smes.

Predstavnici satnije upoznali su predsjednika Milanovića s okolnostima i uvjetima u kojima je osnovana te o vojnom djelovanju tijekom Domovinskog rata. Tijekom Domovinskog rata imala je 255 pripadnika od kojih je jedan poginuo, a desetak je ranjeno. U sastavu izaslanstva Prve samostalne satnije Podsused bili su umirovljeni stožerni brigadir Željko Prpić, umirovljeni satnik Tomislav Jelić, poručnik Mladen Vuk te vojnici Tomo Jambrišak i Mladen Tršan, stoji u priopćenju Ureda predsjednika.


‘POMRIJET ĆE OD GLADI! ‘Vlasnica je umrla, mačići su zarobljeni u kući! ‘Ima li koga da razbije j***ni prozor i pusti mace van?’

Komentari