Mrak-Taritaš iznosi šokantnu optužbu: ‘U sjeni korone Bandić pokušava izvući 155 milijuna kuna iz Zagreba’

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Pedsjednica GLAS-a i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Anka Mrak-Taritaš progovorila je , kako navodi, “novom sumnjivom projektu Milana Bandića – bloku Kvatrić (Badel)”

“Gradska skupština Grada Zagreba na dnevnom redu ovotjedne sjednice ima i točku  osnivanja tvrtke Blok Kvatrić, koja bi tobože trebala pokrenuti obnovu bloka Badel, dakle područja  unutar Vlaške, Šubićeve, Martićeve, Derenčinove i Kvaternikovog trga.

Prema prijedlogu, Zagreb bi u tu tvrtku uložio svoje nekretnine u ukupnoj vrijednosti 155  milijuna kuna, a radi se o zemljištima i zgradama unutar tog bloka. U drugom koraku bio bi  raspisan javni poziv za povećanje temeljnog kapitala kroz privatnog partnera. Ideja je da na kraju  poslovni udjel Zagreba u toj tvrtki bude 49 posto, a udjel novog partnera 51 posto.

Pod plaštom korone i drugih tema kojima se javnost bavi, gradonačelnik Bandić opet  planira sumnjivi projekt po modelu propalog „zagrebačkog Manhattana“. O bloku Badel raspravlja  se već pola stoljeća, a nakon što ga punih 20 godina nije uspio niti dotaknuti, Bandić sada, pred  sam kraj mandata, po isprobanom receptu želi 155 milijuna kuna vrijednosti koja pripada  Zagrepčanima izvući i prebaciti nekome, javnosti za sada nepoznatome. Blok Badel je pravi simbol  Bandićeve ere vladanja Zagrebom – prvo pretvoren u ruševinu nebrigom, nemarom i neznanjem,  a onda izgubljen u nečijim privatnim rukama kroz sumnjive natječaje.”, poručila je Mrak-Taritaš.


Komentari