STANOVNICI ŠPANSKOG SKLADNO REKLI DA JE SAD DOSTA! Uspješan prosvjed komentirao je i nezavisni vijećnik Hrvoje Hrestak

Index

Dvjestotinjak stanovnika Španskog prosvjedovalo je jučer zbog neodgovarajuće prometne i druge komunalne infrastrukture u Ulici Vilima Korajca. Prosvjed se organizirao, uz ostale probleme, i jer je nedavno u toj ulici uvedena naplata parkiranja s mjesečnom povlaštenom kartom od 25 kuna. Od tada, stanovnici Španskog nisu krili svoje razočarenje novim promjenama i skladno su se dogovorili da je vrijeme za organizaciju mirnog prosvjeda kojim bi ukazali na probleme koji se događaju u njihovom naselju.

Tako, stanovnici Španskog požalili su se da nije omogućen dovoljan broj parkirališnih mjesta, a Irena Babić iz organizacijskog odbora današnjeg prosvjeda nadodala je da je problem i to što infrastruktura ne prati intenzivnu stanogradnju. Prosvjednici su istaknuli i da je veliki problem to što su vrtići i škole prenapučene. Na čekanje za mjesto u vrtiću čeka se i nekoliko mjeseci. Najavili su novi prosvjed ako nadležni ne ispune njihove zahtjeve.

U potpunosti prenosimo komentar Hrvoja Hrestaka, nezavisnog vijećnika za MO Špansko-jug oko održanog prosvjeda.

“Prvo i osnovno drago mi je da se Špansko napokon probudilo. Drugo, gospodina ne želim spominjati jer mu je u interesu da ignorira takve probleme svojim bahatim izjavama. Bit je spomenuti njegove poslužnike i plaćenike koji samo iz svojega interesa rade sve samo ne za interes građana Grada Zagreba. Demagogija da su to politički interesi danas pada u vodu. Pokazalo se da apolitični ljudi žele nešto promijeniti za svoju djecu. Zavaravanje da novca nema i da je svaka kuna koju dobijemo više njihova sposobnost, nije istina. Novca ima, samo ga treba preusmjeriti prema svima nama, a ne NJIMA!!”, rekao je Hrvoje Hrestak.


Komentari