Objavljen natječaj za najam poslovnih prostora u Zagrebu i drugim gradovima

Ilustracija: PIxabay

Zagreb, Rijeka, Opatija, Pula, Zadar, Split i Dubrovnik su gradovi u kojima će država, onome tko ponudi najviši iznos, iznajmiti poslovni prostor na deset godina.

Prostori će se moći razgledati od 1. do 5. travnja, a rok za dostavu ponude je 10.travanj na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb. Ujedno, taj dan će biti i javno otvaranje ponuda u prostorijama Ministarstva državne imovine. Prvi javni poziv objavljen je danas, a početna zakupnina određena je u iznosu od 695,40 kn do 5.778,35 kn.

“Raspisivanjem ovog natječaja i u ovoj godini nastavljamo s kontinuiranom aktivnošću koju zajedno provode Ministarstvo državne imovine i Državne nekretnine d.o.o., a to je stavljanje u funkciju praznih poslovnih prostora. Time se postižu prije svega pozitivni financijski efekti (punjenje državnog proračuna), ali i poticanje trgovine, ugostiteljstva i ostalih djelatnosti te uređenje i vraćanje života određenim dijelovima grada. Popis oglašenih poslovnih prostora, raspored pregleda i uvjeti natječaja objavljeni su u Javnom pozivu za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora 1/19”, objavljeno je u priopćenju tvrtke Državne nekretnine d.o.o, a prenosi Dnevnik.hr


Komentari