MJESEC GLAZBE PONOVNO U ZAGREBU: Pogledajte što vas očekuje

Hrvatska diskografska udruga (HDU) i ove godine organizira Mjesec glazbe u Zagrebu, projekt nastao u namjeri hrvatskih diskografa da se jedan mjesec u godini posveti glazbi i glazbenoj umjetnosti i industriji, a ove će godine biti posebno posvećen mladima. U travnju će se tako održati više aktivnosti pod okriljem HDU-a, a uz podršku najvećih diskografskih kuća i Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF). Brojnim posjetiteljima HDU će ponuditi zabavni sadržaj, ali ih i educirati o važnosti zaštite intelektualnog vlasništva te autorskih i srodnih prava.

 

Četvrtog travnja u 13 sati u Kinu Europa, glazbeni znalci razgovarat će na tribini pod nazivom Playlista naših mladih: “Koga poznaju milenijalci –Štulića ili Cecu?”, a dotaknuti će se trendova slušanja glazbe kod mladih te utjecaja na njihovu glazbenu kulturu. Ulazak na tribinu je besplatan i namijenjen svim zainteresiranim ljubiteljima glazbe.

U drugome tjednu travnja, točnije, 13. travnja očekuje nas tradicionalni Dan prodavaonica ploča (Record Store Day) koji se ove godine obilježava već dvanaestu godinu zaredom u cijelom svijetu, a s ciljem očuvanja kulture glazbenih dućana. Ovim povodom, HDU, kao i prethodnih godina, organizira besplatne nastupe u glazbenim prodavaonicama u Zagrebu i Rijeci te prigodne popuste i specijalna glazbena izdanja kroz čitav tjedan u prodavaonicama u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Dan prodavaonica ploča podržavaju ambasadori, i to poznati domaći izvođači – Željko Bebek, Franka i Pravila igre s kojima će se njihovi obožavatelji imati prilike kratko upoznati i družiti tijekom Dana prodavaonica ploča.


Uz navedeno, HDU organizira i humanitarni glazbeni kviz u kojemu će sudjelovati brojna poznata lica domaće glazbene scene, a krajem travnja, HDU i ZAPRAF će, kao i svake godine, na prigodan način obilježiti i Svjetski dan intelektualnog vlasništva (26. travnja).

Komentari