Milanović nazvao protivnike cijepljenja new agerima: ‘Piju orijentalne čajeve, bave se jogom’

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović gostovao je u HRT-ovom Dnevniku, gdje je govorio o situaciji s koronavirusom, cijepljenju i ostalim temama.

Komentirao je tešku situaciju s koronavirusom.

“Moglo je ovo u Hrvatskoj krenuti prije mjesec dana da nije bilo tih peripetija oko Vukovara, i tenzije, i nesklonosti da se sve to skupa odgodi za ovu godinu. Međutim, Slovenija je krenula mjesec dana prije nas pa ima praktički isti problem. I sad bih mogao ići redom po Europi i svijetu… Nema pravila”, rekao je Milanović.

Dodao je i kako je najveća koncentracija ljudi u trgovačkim centrima.


“Trgovački centri su krcati”, rekao je predsjednik.

Odgovarajući na pitanje o potrebi psihološke pomoći liječnicima rekao je da si je osoba koju je upoznao oduzela život prije tjedan dana.

“Situacija je teška. Te koji su na prvoj crti bi trebalo platiti dvostruko. Vidio sam da su nekakve povišice, ali to je premalo, to je smiješno. Oni koji su na prvoj crti dok to rade, zdravstveno osoblje, njima treba dati dvostruki prihod. To država može. Dok traje, a sad, trajat će vjerojatno još neko vrijeme, dolazi cjepivo”, poručio je predsjednik.

‘Netko će ustvari profitirati na vašem znoju’

Potvrdio je kako će se i on cijepiti pred kamerom.

“Netko je rekao da pokušavam ljude na silu cijepiti. Na silu cijepiti, mislim… To je jedan minimum rizika, ako se uopće o tome može govoriti, da bi svima bilo bolje. Na kraju krajeva, vi ćete se cijepiti i preuzet ćete nekakav zanemariv rizik, uopće mi je glupo govoriti da se radi o riziku, a netko će piti orijentalne čajeve, baviti se jogom, bit newager i čekati da sve to skupa dobro prođe, i onda ustvari profitirati na vašem znoju, jer ćete ga vi i oni koji se cijepe kolektivno zaštititi.

Naravno, to je pod pretpostavkom da se cijepi preko 60, 70 posto ljudi. Ako ne, imamo problem”, izjavio je Milanović.

Komentari