Majka Ane Rukavine: ‘Jedna mala Hrvatska uz bok je velikim državama. Preponosna sam!’

Tradicionalnog koncerta na Trgu u sklopu Zaklade Ana Rukavina, zbog epidemioloških razloga, neće biti, ali bit će ga na Novoj TV, gdje će za gledatelje pjevati Severina i Petar Grašo, a za Dnevnik je govorila njezina majka.

Anina majka i voditeljica zaklade Marija Rukavina za rekla je kako je ponosna na sve uspjehe.

“Imamo 126 nada za spas života, kako čovjek ne bi bio na to ponosan? Preponosna sam. Upravo smo u vremenu u kojemu se svi borimo za život i za sreću”, izjavila je.

“Išli smo odmah, kad je krenulo u proljeće, nabavili smo ultrazvuk za Kliniku Fran Mihaljević, potom smo nabavili i respirator. To je velika pomoć koju smo napravili. Nije nam žao, presretni smo zbog toga. Kao da smo osjetili da će ujesen biti potreba za respiratorima”, dodala je Marija Rukavina.


“Osječkoj bolnici, njihovoj transfuziji smo pomogli. Oni su naši partneri koji pomažu u prikupljanju uzoraka”, navodi i dodaje da su pomogli i Liječničkom zboru za izdavanje dječje psihijatrije nakon dugo godina.

“Ponovni smo na sve to”, rekla je Rukavina i dodala kako im je epidemija poremetila tempo rada.

‘Jedna mala Hrvatska uz bok velikim zemljama svijeta’

“Morali smo već u proljeće otkazati dio naših dogovorenih akcija. Mi unaprijed sve dogovaramo, no ovo je bilo jače od nas. Okrenuli smo se drugim stvarima, onima s kojima smo se mogli baviti – prikupljali smo sredstva i pomagali s volonterima na druge načine. Uspjeli smo i na to smo jako ponosni”, objasnila je Rukavina.

Kad su kretali sa Zakladom nisu ni pomislili da će biti 63 tisuće tipiziranih uzoraka.

“Nitko nije mogao ni pretpostaviti da će toliko dobrote biti u našim ljudima. Da će se rijeke mladosti sliti, čekajući da se upišu u Hrvatski registar. Deveti smo u svjetskom registru po broju darivatelja na 10.000 stanovnika”, rekla je Rukavina.

“Jedna mala Hrvatska uz bok je velikim zemljama svijeta. U svijetu je 38 milijuna darivatelja. To je nešto najljepše što nam se dogodilo, nismo ni bili svjesni dok nam nisu oni to rekli”, dodala je Rukavina.

Zamolila je sve umirovljenike, koji ju uvijek podržavaju i svu djecu koja se javljaju call centru, da pozovu i pomognu jednim pozivom.

“Pokažimo veliko hrvatsko srce. Jedan poziv je 5 kuna + PDV. Pokažimo svi zajedno, kad nam je najteže, kad želimo život, sreću i zdravlje”, pozvala je Rukavina.

Komentari