LOŠE VIJESTI ZA ZAGREB! Učenici kreću s pripremama za online nastavu! I covid redari počeli s neodgovornim ponašanjem!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izjavio je u ponedjeljak da je u Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno 558 novozaraženih osoba, a moguća je i online nastava.

Jeleč je u emisiji “U mreži Prvog” rekao da Covid-19 ima dugu inkubaciju, u pet dana zarazi se veliki broj osoba, a, kako tvrdi, čak su i covid redari ponekad neodgovorni – sudjeluju na zabavama i ne nose maske.

“Moramo biti svjesni da ova priča iscrpljuje zajednicu te da je ona slabi potencijal cjelovite zajednice, a ne samo zdravstvenog sustava. Ne postoji ni jedna zdravstvena ustanova koja nije imala već iskustvo”, dodao je.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo upozorio je da brojevi zaraženih nisu u desecima, već stotinama, epidemiolozi dnevno rade veliki broj sati na radnome mjestu. Ova priča traje predugo i brojevi oboljelih ili onih koji su u samoizolaciji u zdravstvenom sustavu čini svoje da slabi sustav, poručio je.


Također, rekao je da postoji mogućnost da učenici u Gradu Zagrebu prijeđu na online nastavu.

Podsjetimo, danas je od 828 novih slučajeva, čak 558 samo iz grada Zagreba, dok je iz Zagrebačke županije potvrđeno 235 novih slučajeva.

Komentari