ZMAJLOVIĆ KRENUO S OPAKIM OBEĆANJIMA: Evo na čemu SDP-ovac želi skupiti bodove, vidi se da je svibanj iza ugla

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Bez obzira što postoje škole u kojima je produženi boravak organiziran uz podršku gradova i općina, još uvijek isti ne postoji u više od 50 posto škola naše županije. Rijetki si mogu priuštiti dadilje, ne žive svi blizu baka i djedova, a roditelji teško mogu ostaviti svoje dijete samo doma”, ovim riječima, SDP-ov kandidat za župana Zagrebačke županije, Mihael Zmajlović, istaknuo je jedan od, prema njemu, ključnih problema građana.

Kako bi doskočio ovom problemu, u Ivanić Gradu najavio je uvođenje standarda produženog boravka u školama Zagrebačke županije.

“Nedostatak organiziranog produženog boravka u školama je činjenica. Za time postoji potreba i to znam kao i većina roditelja u Zagrebačkoj županiji”, istaknuo je pa dodao kako na području županije postoji 21 osnovna škola koja nema uveden dnevni boravak za djecu.

“To ukazuje na činjenicu da sustav nije kompaktan i jednak za sve građane. Roditeljima, koji rade u drugim gradovima, potrebno je neko vrijeme da dođu kući s posla te im je bitno da su im djeca do njihova povratka dobro zbrinuta u organiziranom obrazovnom sustavu”, tvrdi.


Neorganiziran sustav

Problem, ističe potom, postoji i u školama u kojima je organiziran dnevni boravak. On je nerijetko skup ili organiziran samo za pojedine razrede.

“Neujednačenost takve usluge govori o činjenici da županija ne vodi brigu o svim svojim gradovima i općinama jednako te kroz takav neorganizirani sustav kažnjava mlade generacije. Kada čujem priče da mladi roditelji sa svojom djecom odlaze u veće gradove, tužan sam jer svako selo i grad živi onoliko koliko djece ima”, tvrdi.

Zaključuje kako je sve to odgovornost županije.

“Ako želimo imati modernu, efikasnu i naprednu županiju, moramo daleko više ulagati u obrazovanje te imati kvalitetno organiziran obrazovni standard koji je jednak za sve. To je županija kakvu treba svako naše dijete i svaki roditelj”, govori.

Komentari