ZADOVOLJNA TOMAŠEVIĆEM: Mrak Taritaš smatra kako su Zagrepčani ovim odabirom spremni za promjene

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kandidatkinja Glasa i Demokrata za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak-Taritaš izjavila je u nedjelju kako je izborni rezultat platforme Možemo i Tomislava Tomaševića pokazao da je Zagreb spreman za promjene, ali i drugačiji način upravljanja.

U izjavi novinarima kazala je da je “s jedne strane veseli” uvjerljiva pobjeda koju su platforma Možemo i Tomislav Tomašević odnijeli u Zagrebu.

“Voljela bih da smo i mi tu negdje bliže iz jednostavnog razloga što je Zagreb pokazao da je spreman za promjene i drugačiji način upravljanja”, rekla je Mrak-Taritaš.

Prema podacima DIP-a nakon gotovo 90 posto obrađenih biračkih mjesta Mrak-Taritaš je u utrci za gradonačelničku dužnost osvojila 0,83 posto glasova, dok je lista Glasa i Demokrata za Skupštinu osvojila 0,78 posto.


Poručila je da želi svu sreću Možemo i Tomaševiću te da uspiju u svakom potezu jer, kako navodi, prema svemu sudeći će imati većinu u Gradskoj skupštini što im jamči ostvarenje projekata.

“I kada bi u ove četiri godine ostvarili trećinu onoga što su najavili u predizbornoj kampanji grad Zagreb ima jedan iskorak i jednu budućnost”, smatra Mrak-Taritaš.

Uvjerena je kako će uspjeh Tomaševića i Možemo dovesti i do poremećaja na državnoj razini te da će velike stranke morati razmisliti i vidjeti što i kako dalje.

“Mi smo bili dvije male stranke, Glas i Demokrati, odradili smo dobro, najbolje što znamo i možemo. Sigurna sam da na prostoru političke scene u Hrvatskoj trebaju biti i stranke kao što su naše, koje mogu raditi i ukazivati na niz stvari i niz promjena u društvu. Politička scena se ne smije pretvoriti u duopol velikih stranaka, trebamo i mi ostali biti prisutni jer smo korektiv u puno slučajeva”, zaključila je Mrak-Taritaš.

Komentari