Zadnje obraćanje Vesne Škare Ožbolt prije izbora: ‘Učinjena mi je velika šteta, samo jedno istraživanje pokazuje da ne idem u drugi krug’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Vesna Škare Ožbolt održala je u petak zadnju konferenciju za medije prije izborne šutnje.

Tom se prilikom, između ostalog, osvrnula i na objavljeno izvješće nadzornog inženjera sljemenske žičare. “Prigovorili su nam da iznosimo netočne informacije vezane za trošak izgradnje žičare. Ponovit ću ono što cijelo vrijeme tvrdim, a to je da se manipulira sa sigurnošću građana i da se manipulira s financijskim izvješćima. Troškovi žičare su preko 750 milijuna kuna”, kazala je Škare Ožbolt.

To je potkrijepio konkretnim brojkama i Ante Šimunović kazavši: “Želim pojasniti kako Pavičić Vukičević manipulira financijama govoreći da je trošak žičare 515.148.758,74 kuna bez PDV-a. Međutim, zaboravila je javnosti predočiti da Grad plaća PDV, koji se ne odbija, te je na taj iznos dužan platiti 128.787.189,69 kuna. To znači da je ukupan trošak izgradnje žičare  643.935.948,43 kuna”.

Šimunović također tvrdi da je Gradska skupština zajedno s Davorom Filipovićem i svim HDZ-ovcima 10. prosinca 2019. godine ZET-u odobrila kredit od 121,3 milijuna kuna. “Kada se to sve zbroji, ukupni trošak žičare je 756.235.948,40 kuna. Neviđena manipulacija iz ureda gospodina Bilića, koji će nakon ovoga morati odgovarati u kaznenom postupku žičare koja je preplaćena 150 posto”, rekao je Šimunović.


Gordana Čekada je rekla da su dobili gomilu dokumenata iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju, koje bi laicima nešto značili, ali dokazuju upravo suprotno. “U tom izvješću piše da postoji izvješće nadzornog organa, što je činjenica, ali samo za dio konstrukcije. Smeta me opetovano ponavljanje gđe. Pavičić Vukičević da imaju osam uporabnih dozvola i da fali samo jedna. Moram reći da se tih osam dozvola odnosi na trafostanicu, privremenu uporabu šumskog puta i cestu, srednjenaponski elektroenergetski vod, za DTK telekomunikacijsku  kanalizaciju, međustanicu Brestovac, makadamski servisni kolni pristup,  trafostanicu gornje postaje i gornju postaju žičare. Ta deveta – koja po njoj fali – je sanitarna suglasnost za koju su dobili odbijenicu od Državnog inspektorata”, kazala je Čekada, napominjući da žičara nije sigurna i spremna za rad dok se ne ishodi cjelovita uporabna dozvola za cijelu žičaru.

“Višestruko se ponavljaju činjenice da se nešto dogovaralo na ovaj ili onaj način, između ostalog da su se radila geomehanička istraživanja. Ta se istraživanja rade prije početka projektiranja, jer su oni osnova za izradu projekta konstrukcije.  To je rađeno za vrijeme izgradnje, pa se postavlja pitanje kako je ta žičara dobila reviziju konstrukcije i građevinsku dozvolu. Postavlja se i pitanje kako je Grad krenuo u gradnju žičare za koje je konstatirano da je projektna dokumentacija nepotpuna i nedostatna”, rekla je Čekada.

Škare Ožbolt se osvrnula i na propitkivanja njenog domoljublja i domoljublja njezinog tima. “Ne dopuštamo da itko propituje naše domoljublje, jer smo se pokazali i dokazali, dok su neki pjevali u inozemstvu i nisu se borili za Hrvatsku”, izričita je Škare Ožbolt.

Također je rekla da je njihova istraga utvrdila da su lažni anketari koji su nazivali građane  i uvjeravali ih da ne glasaju za nju, došli upravo iz izbornog stožera okupljenog oko Miroslava Škore. “Nažalost, unatoč kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja, još nam se nitko nije javio iz Državnog odvjetništva niti iz policije. Podnesena je prijava na osnovu čl. 333 neovlaštenog utjecaja na birače. To je kazneno djelo za koje je predviđena kazna zatvora”, rekla je Škare Ožbolt.

“Kolika mi je šteta učinjena vidi se i po anketama, koje se ovih dana pojavljuju po medijima. Čak do te mjere da istraživanje koje je jučer provedeno na RTL-u jedino nije prikazivalo kako bih ja prošla u drugom krugu”, kazala je Škare Ožbolt, dodajući da su joj sva dosadašnja istraživanja davala najviše šanse u drugom krugu protiv Tomaševića.

Foto: Vesna Škare Ožbolt

Komentari