(VIDEO) NAĐI IMA VELIKE PLANOVE ZA ZAGREB: Autobusni bi preselio iz centra, ‘uhljebima’ podijelio otkaze, a dobili bismo i dvije kante za smeće

Foto: Zagreb.info

Stigao je svibanj, a s njime i lokalni izbori do kojih nas dijeli tek nekoliko dana. Bitka je ušla u finale, a svi koji žele zasjesti na čelo metropole daju sve od sebe kako bi se, dok još stignu, potencijalnim biračima predstavili u najboljem svjetlu. U namjeri da što bolje upoznamo kandidate, portal Zagreb.info pokrenuo je serijal video intervjua, a ovog je puta naš sugovornik bio Davor Nađi.

Otkrili smo tako da je zaručen, vosok 173 centimetara, ali i da živi na Kajzerici. “Tu živim od rujna prošle godine, kada sam se preselio iz Svete Nedelje”, rekao nam je, a pitali smo ga i što bi poručio onima koji komentiraju da je u Zagrebu – kratko.

“Poručio bih im da sam u Zagrebu puno duže nego oni misle. Prije nego što sam bio zamjenik gradonačelnika u Svetoj Nedelji, otprilike deset godina sam studirao i radio u Zagrebu, a tu sam i rođe”, govori Nađi. Međutim, da ne bi sve ostalo samo na riječima, ispitali smo i koliko zna o Zagrebu.

Znao je gdje je Svetojakobska ulica, koja odredišta spaja linija 176, što znači riječ farcajg, kada je otvoren hotel “Palace” na Zrinjevcu, ali i što je bilo na Dolcu prije placa.


Pogledajte video:

Pitali smo ga i koje su tri ključne promjene koje planira napraviti u metropoli. “Definitivno ukidanje prireza, uvođenje maksimalne transparentnosti, kako u Gradsku upravo, tako i u gradka poduzeća i ustanove, po uzoru na model koji smo napravili u Svetoj Nedelji. Tu je i smanjivanje broja zaposlenih, koji je sada jednostavno prevelik”, otkrio nam je. Zanimalo nas je i kako planira nadoknaditi dio novca koji se inače skuplja od prireza, s obzirom na to ga ga planira ukinuti.

“Ja sam jedini kandidat koji je jasno rekao gdje bi napravio uštede u iznosu od 3,2 milijarde kuna, dok je prirez svega oko 800 milijuna kuna. Dakle, to je s jedne strane više nego dovoljno za porezno rasterećenje, a s druge strane i za vraćanje dugova te nove investicije. U te rezove spadaju i već spomenuti otkazi, ali i smanjenje nekih stavaka u smislu materijalnih rashoda, transparentne nabave, ali i boljeg upravljanja gradskom imovinom i poduzećima.”, smatra Nađi.

Pogledajte video:

Problem onečišćenog zraka riješio bi, kaže, na više načina. “Prvi korak je novi sustav gospodarenja otpadom, koji sam zapravo jedini predstavio drastično drugačiji, a koji se bazira na svega dvije kante – jedna za suhi, druga za mokri otpad. Samim time, više ljudi bi bilo motivirano odvajati, a taj se otpad kasnije razdvaja na korisni, koji se može reciklirati.

Foto: Zagreb.info

To se odvajanje vrši u sortirnici. Ono što nije korisno, išlo bi u energanu koju bih također izgradio, jer energana je zapravo najčišći oblik zbrinjavanja otpada”, tvrdi Nađi koji bi i Autobusni kolodvor “prebacio” na periferiju. “Time bi tisuće autobusa manje dnevno ulazile u centar grada i ne bi zagađivali zrak”, rekao je.

“Dragi sugrađani, ako ste za ukidanje prireza, za maksimalnu razinu transparentnosti i za otkaze uhljebima, 16. svibnja izađite na izbore, glasujte za Fokus i Davora Nađija”, zaključuje Nađi.

Komentari