UPOZORIO NA PROBLEME Klisović napravio plan rješenja za Črnomerec: ‘Prioritet su stariji građani i škola’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

ččrnomerecJoško Klisović, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, govorio je o rješenjima problema stanovnika gradske četvrti Črnomerec. Naveo je kako je jedan od problema koji opterećuju građane na Črnomercu osnovna škola u Gornjoj Kustošiji.

“U potresu je toliko stradala da je vjerojatno najbolje rješenje da se napravi nova škola na istom mjestu, da se prostor također iskoristi i napravi sportski objekt koji bi građani tog dijela grada mogli koristiti”, rekao je Klisović na konferenciji za medije. Dodao je kako će škola biti jedan od prioriteta.

Klisović je također naveo kako problem predstavlja i to što kanalizacijska mreža još nije napravljena tamo gdje je obećana. Investirano je 120 milijuna kuna, a projekt “Veliki potok” nije doveden do kraja u 10 godina.

“Stanovnici Mikulića i Bijenika imaju septičke jame te zbog pražnjenja tih jama imaju dodatne troškove, a Holdingu plaćaju račune”, objasnio je Klisović i dodao ako Grad tu mora brzo reagirati.


Naveo je i problem kina “Kalnik” koje je odavno trebalo biti obnovljeno, a upozorio je i na to da park šuma Grmoščica također nije uređena, a mogla bi se urediti po uzoru na Maksimir.

Klisović je rekao da su problem i prometne gužve koje opterećuju Črnomerec te  pruga koja ne dozvoljava da se južni i sjeverni dio grada spoje u funkcionalnu cjelinu pa tako planira denivelaciju pruge. Visoko na listi prioriteta su mu i stariji građani te novčane naknade.

“Njihov život u ovom gradu treba biti kvalitetan i dostojan. Osigurat ćemo zdravstvenu zaštitu i pomoći ljudima koji žive sami, ali i onima u domovima za starije”, poručio je.

Komentari